Telefonata me Cipras, Zaev: dua që të ndodhë sa më shpejt!

Zaev-1-750x430-2.jpg

Sa afër aq edhe larg. Kështu të paktën duket kjo fazë e bisedimeve për zgjidhjen e emrit. Në çdo paraqitje të tij, Zaev thotë se është çështje ditësh kur do të realizojë bisedën me homologun e tij grek Cipras, e cila është edhe vendimtare për zgjidhjen e kontestit të emrit. Duke përsëritur frazën e njëjtë Zaev tha se në pyetje janë detaje dhe se më e rëndësishme është të arrihet marrëveshje e mirë, por se kjo është e vështirë dhe e ndjeshme.

Sinqerisht dëshiroj sonte t’i telefonoj ose të më telefonojnë, ose nesër, pasnesër. Por ditët, besoj, varësisht problematikës që po e bisedojmë janë pak. Prandaj edhe Ministria e Jashtme edhe Greqia paralajmërojnë se janë në pyetje ditë, zv/kryeministri ynë Bujar Osmani përcolli porosi se orë janë në pyetje. Dhëntë Zoti t’i afrojmë qëndrimet për këtë çështje për të cilën bisedojmë që menjëherë atë ta ndajmë me opinionin – deklaroi kryeministri Zoran Zaev.

scroll to top