LajmeMaqedoni

Vjelle, molisje dhe diarre, simptoma të virusit që ka prekur shumë qytetarë në Maqedoni

Vjelle, molisje, diarre, lodhje e temperaturë. Këto janë simptomat e virusit i cili javëve të fundit ka prekur shumë qytetarë. Fëmijët janë grup mosha më e prekur nga ky virus, megjithëse edhe mosha e rritur nuk është e përjashtuar. Mjekët thonë se në bazë ditore paraqiten mbi 150 pacientë me simptome të tilla ndërkaq shtojnë se shkaktari kryesor i këtij virusi është ushqimi, i cili nuk ruhet në mënyrë përkatëse.

Si faktor numër një është ushqimi I ruajtur në mënyrë jo adekuate apo me skadencë të rindërtuar. Duhet të kemi kujdes shumë për përpunimin e ushqimeve. Pemët perimet janë në radhë të parë. Kushtet atmosferike tani janë anormale, d.m.th. mund të kontaminohen shumë shpejtë prandaj duhet të perimet sidomos të përpunohen termikisht që të zhduken mikroorganizmat sepse janë termo labile sepse në temperaturë mbi 40 gradë ata çnatyrohen dhe duhet që të konsumohen menjëherë pasi të përgatiten”, tha Sedat Limani, mjek.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button