Yjet e Serie A që dështuan në Premier Ligë

Premier Liga ka përfituar shumë lojtar të mirë ndër vite nga Serie A, por nuk ka si të mungojë edhe pjesa kur lojtarët nga kjo ligë  janë transferuar në Angli kanë qenë një dështim i vërtet.
Lojtarë si Denis Bergkamp, Patrick Vieira, Thierry Henry, Gianfranco Zola dhe Fabrizio Ravanelli janë ajo pjesa e vogël, por e artë që kanë shkëlqyer në Angli, pas transferimit nga futbolli italian.

Por, nga gjithë këto suksese temë debati gjithmonë kanë qenë lojtarët që kanë ardhur nga
Serie A në Premier Ligë dhe pastaj kanë dështuar.

Shumë nga këta erdhën me bujë të mëdha, por ata në fund dështuan të tregojnë diçka pozitive që do vlente të mbahej mend.

Andriy Shevchenko: AC Milan to Chelsea, 2006

Alberto Aquilani: Roma – Liverpool 2009

Mario Balotelli: Inter – Manchester City 2010, AC Milan – Liverpool 2014

Massimo Taibi: Venezia – Manchester United, 1999

Marco Materazzi: Perugia – Everton, 1998

Andrea Dossena: Udinese to Liverpool, 2008, Napoli to Sunderland, 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top