Zbardhen dokumentet britanike: përplasja mes nacionalistëve dhe Enver Hoxhës, si u la në baltë Abaz Kupi nga …

cia-rrezimi-enverit.jpg

Zbardhet memorandumi i 3 oficerëve britanikë në 1945 për Luftën Civile, sipas të cilit nacionalistët u lanë në baltë nga misioni britanik dhe nga gjermanët në mesin e vitit 1944. Midis oficerëve britanikë që luftuan dhe drejtuan operacione lufte në Shqipëri në vitet 1943-1944, 3 prej tyre ishin nga më aktivët dhe që qëndruan më …

scroll to top